top of page

Maria Levantin-Kuusilehto

Toimintaterapeutti

Olen Maria, luonnon hyvinvointivaikutuksista kiinnostunut luonnon ystävä.

Olen vakuuttunut siitä, että ihmiset voivat paremmin, kun heillä on luontoa ympärillään ja mahdollisuus vierailla metsässä tarpeeksi usein.

Luonnon hyvinvointivaikutuksista hyötyäkseen ei tarvitse välttämättä matkustaa kauas, vaan lähimetsätkin antavat paljon.

Teen päivätyönäni mielenterveyttä tukevaa työtä, missä käyn asiakkaiden kanssa metsässä metsäkahveilla ja päiväunilla riippumatossa. Sitä kautta olen nähnyt ja kokenut itsekin, kuinka metsä vahvistaa hyvinvointia.

Kiinnostuksen kohteinani ja harrastuksinani ovat aina olleet luonto, retkeily, vaellus, historia ja Kalevala. Historian osalta erityisesti esihistoria kiehtoo minua silmänkantamattomiin jatkuneiden metsien ja sen ajan ihmisten luontosuhteen vuoksi. Luonto synnytti entisajan ihmisten mielissä henkiin luonnonhaltijat, joita oli joka puolella. Tällaiset luonnonhenget rikastuttavat mielikuvitusta, ja olenkin aina ollut myös innostunut tukemaan lasten mielikuvitusta ja luontosuhdetta järjestämällä heille satumaisia luontoelämyksiä, joissa saattaa vaikka nähdä vilahdukselta metsänväkeä.

Minulla on toimintaterapeutin AMK-tutkinto, lähihoitajan sosiaali- ja terveysalan perustutkinto suuntautumisena kuntoutus sekä luonto- ja ympäristöalan perustutkinto luonto-opastuksesta. Lisäksi olen käynyt joukon lyhyempiä koulutuksia mm. arkeologiasta ja hieronnasta. Toimintaterapian opinnäytetyöni käsitteli ekologisesti kestävää kehitystä, mikä on mielestäni tärkeä osa luontoa kunnioittavaa työtä.

Oivallusvaarassa olen ollut mukana mm. liikuntaesteisille lapsiperheille suunnatussa keskiaikaseikkailussa, esteettömässä viikinkisuunnistuksessa sekä Luonto Kaikille -hankkeessa (LuKa), mikä oli Suomen Paralympiakomitea ry:n ja Metsähallituksen yhteinen hanke, jossa pilotoitiin esteetöntä Metsävastaanotto-palvelua.

Tällä hetkellä suunnittelen Oivallusvaarassa erilaisia teemallisia luontopolkuja sekä niihin liittyviä tapahtumia.

Pätevyydet:
Toimintaterapeutti
Lähihoitaja
Luonto-opas
Hygieniapassi

Maria Levantin-Kuusilehto
bottom of page